Foto: Anja Cecilie Petersen
Foto: Klaus Lindbak
2. JUNI – 10. SEPTEMBER
Fernisering torsdag den 1. juni kl. 16-18
Lydperformance ved Mai Ane Pil Siedentopp
DRIFTSKONTORET har i år invitereret tre talentfulde kunstnere, Anja Cecilie Petersen, Klaus Lindbak, Mai Ane Pil Siedentopp til et residency-ophold og minisymposium med efterfølgende udstilling.
De tre kunstnere har opholdt sig sammen på fabrikken i tre uger, og vores intention med dette har været, at give kunstnerne mulighed for at udvide deres netværk og for indbyrdes kunstnerisk sparring.
Udstillingen kan opleves i perioden 2. juni til 10. september 2023. I løbet af udstillingsperioden bliver der to Artist Talk – torsdag den 17. august med Klaus Lindbak og søndag den 10. september med Anja Cecilie Petersen.
ANJA CECILIE PETERSEN
Anja ser pap som et skulpturelt materiale, der er tæt forbundet med vand; Bruunshaab Gl. Papfabrik er med sin historie og placering langs Mølleåen enestående i forhold til fragt af materialer på vand og samtidig indgår vand i processen med papproduktion. Pap er hele tiden i en form for balance med vand og Anja har igennem sit residency undersøgt hvordan denne vandbalance kan bruges skulpturelt. Anja er interesseret i paps relation til vand, skrøbelighed og stabilitet, dets evne til at afvise og absorbere, bære eller briste. Mølleåens vand, strømforhold og bevægelser har været omdrejningspunkt i formgivningsprocessen.
Anja Cecilie Petersen har en BFA i keramik fra Gerrit Rietveld Academie i Amsterdam og en MFA i skulptur fra Slade School of Fine Arts i London.
KLAUS LINDBAK
Klaus har igennem sit ophold på Bruunshaab Gl. Papfabrik søgt inspiration i processerne fra vådt pulp til færdig papæske. Han har haft fokus på. hvordan pappets materialitet og udtryksmuligheder kan påvirkes når det i tilblivelsesprocessen bearbejdes manuelt fremfor maskinelt. Med undersøgelserne forsøger han, at udvide opfattelsen af hvordan pap opleves, når det ikke længere præsenteres som ark eller æsker. Igennem opholdet har han arbejdet med materialets potentiale som formgivnings- og reproduktionsmateriale.
Klaus Lindbak udfordrer de kunsthistoriske og tekniske konventioner som er forbundet i relationen mellem mediet og materialet. Han er uddannet fra Kunstakademiets Designskole og Kunsthøgskolen i Oslo og har udstillet i hhv. Danmark, Sverige og Norge.
MAI ANE PIL SIEDENTOPP
PAPÉtude er en undersøgelse af pap som musikalsk instrument, værket udfoldes i tre dele – en performance, et grafisk partitur og en lydskulptur. I værkerne har Mai Ane Pil arbejdet med at manipulere pappet til at indeholde pitch, klang, rytme og dynamik. Hun er optaget af, hvordan lyd kan oversættes visuelt, og arbejder med hverdagsmaterialer som musikkilder. Inspirationen til værkerne er at skabe noder for de nodeløse, og invitere lytterne ind til et dybere lyt i en abstrakt musikform.
Mai Ane Pil Siedentopp er uddannet i Elektronisk Musik og Lydkunst, har studeret hos Hanna Hartman og på Musikalsk akkompagnement for dans. I 2017 modtog hun en præmiering fra Statens Kunstfond for musik til Aarhus Walks On Water og i 2022 modtog hun Carl Nielsen Talentpris. Hun er anden halvdel af den tværæstetiske duo LYD PORT, som blandt andet har opført værker til på Den Fynske Opera, til Nordic Music Days og SkulpturOdense21.
Foto: Kurt Nielsen