PAPSYMPOSIUM
kunstnersammenslutningen Riimfaxe gæster DRIFTSKONTORET. På symposiet vil vi eksperimentere, udveksle erfaringer, samt bruge hinanden til indbyrdes kunstnerisk sparring gennem arbejdet med det bæredygtige materiale PAP
PAPSYMPOSIUM
KUNSTNERSAMMENSLUTNINGEN RIIMFAXE GÆSTER DRIFTSKONTORET
19. – 28. april 2024
Driftskontoret har indledt et samarbejde med Kunstnersammenslutningen Riimfaxe – www.riimfaxe.com
Riimfaxe er grundlagt omkring kunstnernes fælles interesse og passion for materialitet, taktilitet og æstetik i deres forskellige kunstneriske formsprog.
På symposiet vil vi eksperimentere, udveksle erfaringer, samt bruge hinanden til indbyrdes kunstnerisk sparring gennem arbejdet med det bæredygtige materiale PAP. Under symposiet vil vi skabe dialog og netværk mellem de deltagende kunstnere og publikum. I fabrikkens åbningstid kan publikum opleve den arbejdende museumsfabrik, og få et indblik i deltagernes eksperimenterende arbejde med pappet.
Symposiet er støttet af Statens Kunstfond.
DRIFTSKONTORET – åbningstider:
Udstillingerne kan opleves på egen hånd i fabrikkens åbningstid:
Mandag til fredag kl. 10 – 15
Kontakt for information og aftale om særlige omvisninger:
Kurator Annette Gerlif tlf. 5041 2843, mail@driftskontoret.com
Kurator Helle Bovbjerg tlf. 2012 7093, mail@driftskontoret.com
SAMTALE MELLEM CHARLOTTE JUL OG MARIANNE MCGRATH
Driftskontoret havde i august besøg af Charlotte Jul fra København. Charlotte er uddannet cand. mag i spansk, filosofi og design og har en online platform, hvor hun skriver om kunsthåndværk, kunst og design. Hun er optaget af kvalitet, proces, idé, mennesker og værker, og udgiver artikler, klummer og andre tekster. Charlotte havde en samtale med Driftskontorets udstiller Marianne McGrath om hendes udstilling ‘NEW HISTORIES’.
Læs samtalen mellem Charlotte Jul og Marianne McGrath her
Læs mere om Charlotte Jul her
1000 tak til Rigetta Klint for flot omtale af Bruunshaab Gl. Papfabrik og DRIFTSKONTORET i det nyeste bookazine.
Fjerde nummer af HÅNDVÆRK bookazine bærer titlen ”Plantebaseret”. HÅNDVÆRK bookazine har et stærkt rodnet, og dette nummer går helt bogstaveligt tilbage til rødderne; til naturen og dens materialer, til planterne som inspirationskilde, som udgangspunkt for produktion af materialer og som kilde til liv – et liv som er afhængig af biernes overlevelse og i det hele taget af naturens kredsløb. Alt dette rummer HÅNDVÆRK bookazine no. 4 – som altid med et fokus på materialer og processer som en forudsætning for en bæredygtig praksis inden for områderne håndværk, kunsthåndværk og design.
Driftskontoret er et kunstnerdrevet udstillingssted etableret i 2020 af billedkunstner Annette Gerlif og keramiker Helle Bovbjerg på Bruunshåb Gl. Papfabrik.
Bruunshåb Gl. Papfabrik er et arbejdende museum, hvor der fremstilles pap af affaldspapir, og er den eneste igangværende museums-papfabrik i Europa.
Driftskontoret findes på fabrikkens 1. sal, hvor det oprindelige driftskontor lå og er der, hvor driftslederen af fabrikken sad.
Udstillingerne er stedsspecifikke, og tager afsæt i den tidlige industrialisering og pappets historie.
I udstillingerne viser de enkelte kunstnere deres oplevelse af samspillet mellem kunst, natur og kultur.
kunstnersammenslutningen Riimfaxe gæster DRIFTSKONTORET. På symposiet vil vi eksperimentere, udveksle erfaringer, samt bruge hinanden til indbyrdes kunstnerisk sparring gennem arbejdet med det bæredygtige materiale PAP
DRIFTSKONTORET har lavet et samarbejde med Skovgaard Museet og Søren Dahlgaard, hvilket har resulteret i udstillingen KANONKONGENS PAPKANON
DRIFTSKONTORET har i år invitereret tre talentfulde kunstnere, Anja Cecilie Petersen, Klaus Lindbak, Mai Ane Pil Siedentopp til et residency-ophold og minisymposium med efterfølgende udstilling.
Midtjyske Tæpper – og fem ternede søstre (og måske et slumretæppe fra Kjellerup) – er fortællingen om 4 midtjyske lokaliteter fortalt gennem tilblivelsen af 180 vævede tæpper.
Til udstillingen skaber Marianne McGrath stedsspecifikke installationer i et mix af vådt pap og ler. Titlen ‘NEW HISTORIES’ referer til hvordan gamle materialer kan genbruges og gentænkes i en ny kunstnerisk kontekst.